50 jaar Volkswagen Motorsport: van Formule Vee tot WRC

 Vanwege het 50-jarig bestaan van Volkswagen Motorsport heeft Volkswagen een spectaculaire interactieve expositie ingericht over zijn autosportgeschiedenis. Te zien van 5 september tot en met 30 oktober in DRIVE, het Volkswagen Group Forum in Berlijn.

De tentoonstelling heeft veel dynamische en interactieve onderdelen, zodat bezoekers het fascinerende aan vijf decennia autosport kunnen meebeleven via audio, video en foto-installaties. De schijnwerpers staan gericht op de unieke modellen uit de historie van Volkswagen Motorsport: van de Golf die het Groep A-rallykampioenschap in 1986 won via de Touareg die zoveel succes boekte in de Dakar Rally tot de huidige Polo die de wereldtitels aan elkaar rijgt in het WRC.

Naast deze rallykanonnen zijn er ook circuitauto’s te zien, zoals de Formule Vee-eenzitter die in de jaren zestig de autosporthistorie van Volkswagen een vliegende start gaf. Maar ook de Golf GTI TCR die nu veel succes boekt als klantenauto in de TCR-kampioenschappen. Interactieve kijkjes achter de schermen bij het teamwork, de technologie, het avontuur én het succes maken de fascinatie voor autosport voelbaar voor het publiek.

Van 1966 tot nu
Volkswagen Motorsport werd op 11 juli 1966 opgericht in München. De geschiedenis start bij de toen populaire Formule Vee en Formule Super Vee raceklassen, waarin wereldkampioenen als Keke Rosberg en Niki Lauda en huidig Red Bull-adviseur Helmut Marko hun carrière begonnen. Daarna was Volkswagen actief in de Formule 3 met als latere grote namen recordkampioen Formule 1 Michael Schumacher, recordwinnaar Le Mans Tom Kristensen en recordkampioen in de DTM Bernd Schneider. Vervolgens ging Volkswagen zich mengen op het hoogste niveau in de rallysport: eerst zegevierde het driemaal op rij in de Dakar Rally (2009-2011), nu is het drievoudig winnaar bij de coureurs én de constructeurs in het Wereldkampioenschap Rally met de Polo R WRC (2013-2015). Ook die laatste auto is te zien op de expositie.

Advertenties

Related posts