De Kia Stinger is een liefdesverklaring

Een beauty. Een beest. Een supercar. De reacties op de Kia Stinger zijn lovend. Het grote publiek wereldwijd reageert massaal én positief verrast. Zelfs de kenners zijn onder de indruk. Maar de allermooiste beschrijving komt van Chief Designer Gregory Guillaume: “De Stinger is een liefdesbrief aan alle autoliefhebbers.” Klaar voor zijn onthulling op Genève Motorshow.
 

Perfecte proporties
De Stinger maakt een krachtige indruk met zijn slanke flanken, sierlijke welvingen en geprononceerde heupen. Hij heeft de perfecte proporties van een achterwielaangedreven GT: een lange motorkap, een korte overhang vóór, een lange wielbasis en brede ‘schouders’. Een lust voor het oog, elegant en evenwichtig.

“Volgende grote stap”
Guillaume is supertrots op de Stinger, die hij ontwierp in nauw overleg met Peter Schreyer, de wereldwijde designverantwoordelijke van Kia, en met het uitgebreide team op zijn Europese designstudio in Frankfurt. “Na de introductie van de tiger nose grille is dit voor Kia de volgende grote stap. De Stinger is een gewaagd ontwerp, een liefdesbrief aan alle autoliefhebbers ter wereld. Hij gaat de manier veranderen waarop mensen naar Kia kijken. Zodat zij een Kia straks kiezen met hun verstand én met hun hart.”

“Power to surprise”
In Europa wordt de Stinger leverbaar met keuze uit drie motoren: een 2.0i met 255 pk, een 2.2D met 200 pk en een 3,3i V6 met 370 pk. Alle uitvoeringen hebben standaard een hightech 8-traps automatische versnellingsbak en schakelflippers aan het stuur. Over ‘power to surprise’ gesproken…!

Advertenties

Of de Kia Stinger ook naar Nederland komt is nog niet bekend.

Related posts