Financial lease ook iets voor u?

Financial lease is dé manier voor ondernemers om zonder al te grote investering toch een mooie of praktische auto te rijden. Waar tot niet al te lang geleden financial lease alleen mogelijk was op nieuwe auto’s is dit tegenwoordig ook mogelijk  op zo goed als nieuwe auto’s de vuistregel is dat de looptijd van het contract plus de leeftijd van de auto op dit moment niet meer dan 10 jaar mag zijn.

De BTW kan niet meegefinancierd worden (deze kan je immers terugvorderen) en afhankelijk van de combinatie ondernemer/auto hoe groot de aanbetaling mag zijn. Bent je al een paar jaar zelfstandig en heb je een beetje een courante auto uitgezocht dan is vaak zelfs een aanbetaling niet nodig. Kiezen voor een slottermijn is altijd iets om over na te denken: aan de ene kant worden je maandlasten lager (je betaalt immers alleen rente over de slottermijn en geen aflossing) echter op het einde van de rit moet je de slottermijn wel bij de laatste termijn optellen!

Advertenties

In veel gevallen is de toetsing soepel in in sommige gevallen hoeft een negatieve BKR registratie niet eens in de weg te staan (het moet natuurlijk niet al te gek worden).  Waarom is de acceptatie eigenlijk zo soepel is natuurlijk de eerste vraag die bij je op komt borrelen als je dit leest. Het antwoord is betrekkelijk eenvoudig: Door de (verhoudingsgewijs) korte looptijden  van 24 tot 60 maanden daalt in de meeste gevallen de kredietsom sneller dan de waarde van het onderpand, hierdoor is het risico voor de lease maatschappij beperkt.

kijk voor meer informatie op carhotspot-lease.nl

Advertenties

Related posts