Terugkeer van de Stingray: de nieuwe Chevrolet Corvette the stingray is back!

0001-798x563_corvette_stingray_02 0002-798x563_corvette_stingray_05 0003-798x563_corvette_stingray_interior 0004-798x563_corvette_stingray_back 0005-798x563_corvette_stingray_06 0006-798x563_corvette

De 2014 Chevrolet Corvette Stingray coupe én cabrio zullen vanaf begin volgend jaar leverbaar zijn.

Een icoon in autoland en de nieuwe Stingray doet zijn naam eer aan. Een overweldigende combinatie van technologie, ontwerp en prestatie, net als de Stingray in 1963.

De gloednieuwe Corvette Stingray neemt daarentegen afscheid van een stuk historie doordat het slechts 2 onderdelen deelt met de vorige generatie Corvette. Een compleet nieuw frame en chassis met daarnaast een compleet nieuw uiterlijk, zowel binnen als buiten.

Het is de meest krachtige Corvette ooit, met een vermogen van maarliefst 450pk (335 kW) en een koppel van 610 Nm. Hiermee versnelt u van 0-100 in minder dan 4 seconden en ervaart u de g-krachten die vrijkomen..

Daar bovenop zijn de verwachtingen dat dit toch de meest zuinige Corvette ooit is.

Stingray cabrio: geen compromis

De cabrio versie maakt sinds 1953 deel uit van de Corvette familie.

Chevrolet Corvette Stingray

De nieuwe Stingray coupé is tegelijk met de cabrio ontwikkeld, zodat u kunt genieten van de ongeëvenaarde open air ervaring én fantastische prestaties, technologie en design.

Handgemaakt, high tech interieur

Elk onderdeel en detail van het interieur is ontworpen om u echt één voelen met de Corvette. Geniet van het – op een jet geïnspireerde – cockpit design met

Chevrolet Corvette Stingray

premium aluminium en carbon bekleding

kleiner stuur voor een geweldige rijervaring

standaard dubbele hi-res informatieschermen

optionele kleuren heads up display

Het ontwerp is volledig op de bestuurder gericht. Geniet van glad, gedetailleerd stiksel in het stuurwiel en van een magnesium frame van de stoelen, die niet alleen lichter zijn, maar ook sterker en een sportieve rijervaring geven.

Ongeëvenaarde technologie

De in de cockpit aanwezige Driver Mode Selector geeft de mogelijkheid om verschillende features, zoals Electronic Throttle Control (ETC), Magnetic Ride Control en Performance Traction Management, naar wens af te stellen op maar liefst 5 verschillende standen.

Drie displays geven gepersonaliseerde informatie en stemmen de verschillende features af op de door u gekozen stand.

De Corvette Stingray wordt daarnaast geleverd met een geavanceerd infortainment systeem met Chevrolet MyLink technologie. Een extra USB aansluiting in het middenconsole, een aparte aux-in en een SD card slot geven u alle mogelijkheden om uw apparatuur aan te sluiten.

Prachtige lijnen voor optimale prestaties

Het design team kreeg als opdracht om een uitgesproken ontwerp neer te zetten, wat de geavanceerde technologie en de uitmuntende prestaties eer aan zou doen met behoud van de herkenbare Corvette lijnen.

Het geweldige resultaat provoceert, is toch functioneel en tegelijkertijd elegant.

Chevrolet Corvette Stingray

lichtgewicht aerodynamisch design geïnspireerd door Corvette racing

Verlichting met vóór een zgn. frosted light-emitting diode, hoge intensiteits koplampen en achter unieke indirecte-LED verlichting

De koolstofvezel motorkap en het koolstofvezel dakpaneel op de coupé vergroten de gewichtsverdeling voor en achter

Adembenemende aerodynamica

Chevrolet Corvette Stingray

Elke vierkante centimeter van het exterieur van de 2014 Corvette is ontworpen om een ultieme rijervaring te creëren. Lage luchtweerstand en de verbeterde stabiliteit en wegligging zorgen voor uitmuntende aerodynamische eigenschappen.

Ontworpen voor het circuit, maar gebouwd voor de weg

Zowel de Corvette coupé als de cabrio profiteren van lichtgewicht materialen, geavanceerde fabricage-technieken en kennis van technologieen uit het Corvette Racing Program. Hierdoor wordt de ideale 50/50 gewichtsverdeling mogelijk gemaakt en profiteren ze van kracht-gewicht verhoudingen van wereldklasse.

Het geavanceerde technologische fundament bestaat uit een volledig nieuw aluminium frame wat 45kg lichter is en 57% meer torsiestijfheid heeft dan de vorige generatie cabrio. Dankzij de kracht van het materiaal waren geen extra verstevigingen noodzakelijk.

En wanneer u dan toch vaart moet minderen, kunt u excellente remkracht ervaren door de in de racewereld bekende vier standaard Brembo remmen

Meer vermogen met minder

Nieuwe LT1-V8 technologieën geven meer vermogen met minder brandstof. De handgeschakelde versnellingsbak met maar liefst 7 versnellingen en Activ Rev Matching zorgt voor perfecte schakelmogelijkheden.

Twee nieuwe uitlaatsystemen geven meer mogelijkheden, reageren sneller en leveren nog meer raffinement op de snelweg.

De 450pk van de Corvette worden gegenereerd door een volledig nieuw LT1 6,2L V8 motorblok, wat ongeveer 610Nm aan koppel levert. Belangrijker, het levert 67,8 Nm meer koppel – bij laag toerental tussen de 1000 en 4000 rpm – dan de vorige 6,2L motor, net als de 7.0L LS7 motor van de 2013 Corvette Z06.

De opgegeven data in dit artikel zijn nog niet definitief en kunnen afwijken van het daadwerkelijke productiemodel.

Terug naar boven

via Terugkeer van de Stingray: de nieuwe Chevrolet Corvette.

Advertenties

Related posts