Wat voor huishoudens hebben hoeveel auto’s.

Afbeelding van Jill Wellington via Pixabay

Er rijden aardig wat auto’s en motoren op de weg in Nederland, in totaal ongeveer 11 miljoen. Met 17 miljoen mensen in het land duit dat er op dat 64% van de inwoners een voertuig heeft.
Van alle huishoudens in Nederland, hebben de meerpersoonshuishouden het vaakst een auto op de oprit staan, een onbescheiden 87%. Dit deel is onder te verdelen in het aantal auto’s waarover ze beschikken. Niet geheel onlogisch hebben de meesten huishoudens één auto voor de deur en is er slechts een percentage van 6,5% dat 3 of meer auto’s bezitten.
De eenpersoonshuizen weten het hoge percentage van de meerpersoonshuishouden bijna te halveren met hun 45%, ook dit komt niet als een verassing.


Ook is er een stijgende trend te zien in het percentage huishoudens met minimaal één voertuig hoe verder ze zich van de stad bevinden. Mensen die erg stedelijk wonen maken dan eerder gebruik van de fiets of openbaar vervoer. Van deze huishoudens, heeft ongeveer 50% alsnog een auto. Maar zodra men niet meer stedelijk woont wordt dit percentage opgevoerd tot 84%, om dan alsnog mobiel te blijven.  Al met al blijft het duidelijk dat het niet uit maakt of er gekeken wordt naar eenpersoons, meerpersoons, stedelijke of niet stedelijke huishoudens kijken. De auto is een transportmiddel dat bijna meer weg te denken is.

Bron: CBS

Afbeelding van Jill Wellington via Pixabay

Advertenties

Related posts